Geen feest zonder heerlijk gevuld eitje. Als je op zoek bent naar een klassiek tussendoortje of snack voor op Thanksgiving (of voor op Pasen, een picknick of wat dan ook), dan ben je hier aan het goede adres. Deze gevulde eitjes zijn heerlijk pittig, dankzij de oude Zuid-Amerikaanse bereidingswijze. De gevulde eitjes bevatten onder andere gele mosterd en fijngesneden augurk. Te serveren bij bij elk feest of gelegenheid, maar met name een klassieker op de Thanksgiving-tafel.
Het perfecte recept voor gevulde eieren is een combinatie van een paar eenvoudige ingrediënten, waaronder hardgekookte eieren, mayonaise, mosterd, fijngesnipperde augurk (of relish) en een beetje paprikapoeder voor de afwerking. Meer niet!
En vraag je je nou af wat er zo “deviled” is aan deze gevulde eitjes? Deze naam danken ze aan de pittige kruiden (paprika, Cayenne of Tabasco) die als afwerking over de eitjes worden gedaan.
Ingrediënten
- 6 hardgekookte eieren, gepeld en doormidden gesneden in de lengte
- 64 gram mayonnaise
- 2 theelepels gele mosterd
- 2 eetlepels fijngesneden augurk of relish
- 1 theelepel paprikapoeder (of cayennepeper)
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren in de pan en dek af. Draai het vuur laag en kook gedurende 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en laat 14 minuten afgedekt staan, spoel daarna continu onder koud water gedurende 1 minuut.
- Breek de eierschalen en pel ze voorzichtig onder koud stromend water. Droog de eieren voorzichtig af met keukenpapier.
- Snijd de eieren in de lengte doormidden, verwijder de dooiers en leg zowel de dooiers als de eiwitten op een serveerschaal.
- Prak de dooiers met een vork tot een fijne kruimel. Voeg de mayonaise, mosterd en fijngesneden augurk toe en meng goed. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Verdeel opeenhopende theelepels van het dooiermengsel gelijkmatig in de eiwitten. Bestrooi met paprika en serveer.
Tips & variaties
Variatietip: hou je van extra pittig? Vervang de paprikapoeder dan voor cayennepeper of Tabasco.
Je kunt de deviled eggs maximaal twee dagen bewaren in een afgesloten vershoudbakje. Dit betekent dat je ze zelfs al een dag voor Thanksgiving klaar kunt maken.
Meer variatietips? Laat ze hieronder achter in de comments.