Dit recept voor pompoentaart barst van de smaak en is mijn meest favoriete toetje. De taart is rijk van smaak, zacht en smaakt naar véél meer. Het allerlekkerst in combinatie met mijn eigen gemaakte taartbodem en vers opgeklopte slagroom. 🤤
En wist je dat het maken van de perfecte pompoentaart nog wel een uitdaging is? Kies je nou voor verse pompoen, pompoen uit blik, gember, bruine of witte suiker? Voeg je maizena of meel toe of juist niet?
Na jaren proberen is het me uiteindelijk toch gelukt om de lekkerste pompoentaart te maken. En het eindresultaat deel ik natuurlijk graag met jullie.
Verse pompoen of pompoen uit blik?
Ik heb dit recept met zowel verse pompoen als pompoen uit blik getest. Gek genoeg (je verwacht het niet) vond ik de taart met de ingeblikte versie echt een stuk lekkerder. De ingeblikte versie was gewoon net iets steviger en minder korrelig. Daarnaast was de smaak ook iets minder kruidig dan bij verse pompoen.
Pompoen is supergezond!
Op Thanksgiving staat pompoen centraal als ingrediënt dat niet op de tafel mag ontbreken. Pompoen zit daarnaast ook nog eens boordevol vitamines en mineralen. De vezels die in pompoen zitten zorgen ervoor dat je snel vol zit en helpen ook nog eens om je darmen gezond te houden. Pompoenen bevatten zelf ook weinig calorieën. Op zoek naar meer recepten met pompoen als basis? Bekijk dan eens deze overheerlijke zoete pompoen dip.
Ingrediënten
- 425 gram pompoenpuree (in blik)
- 395 gram Volle melk (gecondenseerd en gezoet)
- 2 grote eieren
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 0,5 theelepel gemalen gember
- 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat
- 0,5 theelepel zout
- 1 ongebakken taartbodem (doorsnede 23cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden C
- Klop de pompoenpuree, gecondenseerde melk, eieren, kaneel, gember, nootmuskaat en zout samen in een middelgrote kom tot een gladde massa.
- Giet het mengsel over de taartbodem
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Verlaag de temperatuur naar 175 graden C. Laat bakken en controleer af en toe. Steek een cocktailprikker in de taartbodem en haal de taart pas uit de oven als de prikker er schoon uit komt. Dit kan ongeveer 30-40 minuten duren
- Laat afkoelen voor het serveren.
Tips & variaties
Variatietip: In plaats van de pompoentaart te bestrooien met poedesuiker kun je de taart ook extra lekker maken door een topping van Meringue toe te voegen.
Heb je deze overheerlijke pompoentaart zelf gemaakt en heb je tips voor ons of andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments.
Hoi, waar kan ik de pompoenpuree en de gecondenseerde melk halen?
Hoi Marit! De pompoenpuree in blik kun je niet bij de supermarkt halen. Je kunt deze wel hier online bestellen. De gecondenseerde melk hebben ze gewoon bij de AH. Succes met bakken! 🙂