Klaar voor je eerste Thanksgiving-viering en weet je al welke gerechten je gaat bereiden? Dan zul je je vast afvragen hoe je de tafel nou precies op z’n Amerikaans versiert. Met mijn tips hieronder komen je gasten helemaal in Amerikaanse sferen.

De aankleding is bij Thanksgiving minstens net zo belangrijk als het eten zelf. Je wilt natuurlijk dat je gasten zich warm en welkom voelen.

Thanksgiving decoraties

In dit artikel vind je een overzichtje van mijn meest gebruikte Thanksgiving decoraties. Ik probeer zelf ieder jaar natuurlijk wel wat variatie aan te brengen. Eén ding dat vaak wel hetzelfde blijft zijn de kleuren. Ik gebruik namelijk altijd herfstkleuren. Probeer die kleuren (groen, oranje, rood, geel of bruin) dus zoveel mogelijk aan te houden.

Kies een tafelkleed of tafelloper

Een mooi sjiek tafelkleed is de helft van het werk als het gaat om uitstraling. Kies voor een effen tafelkleed of nog leuker: een tafelloper. Mijn favoriete kleuren hiervoor zijn zwart, wit of grijs.

Hét middelpunt

Iedere tafel bij Thanksgiving heeft een middelpunt. Iets wat extra opvalt op de tafel. Niet te groot en zeker ook niet te klein. Net voldoende om aandacht te krijgen maar niet te afleidend om lekker van het eten te kunnen genieten. Deze eyecatcher zet je midden op de tafel.

Tip: je eyecatcher kan natuurlijk ook de kalkoen zijn!

Naamkaartjes of tafelkaartjes

Thanksgiving staat in het teken van dankbaarheid. En wat is er nu mooier dan de mensen waar jij het meeste om geeft persoonlijk te bedanken? Heb je er moeite mee om dit uit te spreken, leg dan voor iedereen een kaartje met zijn of haar naam en een persoonlijk berichtje klaar. Leuk om te geven, maar nog veel mooier om te krijgen.

De 10 allerleukste Thanksgiving decoratie tips in 2022

Servetten en servetringen

Details maken de tafel. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik heb intussen al zoveel verschillende servetten en ringen gemaakt, maar deze blijft altijd mijn favoriet. Pluk een paar takjes tijm – of iets wat daarop lijkt – uit de tuin en knoop die in je servetten. Vergeet niet om de takjes vooraf even af te spoelen en te laten drogen.

De 10 allerleukste Thanksgiving decoratie tips in 2022

En natuurlijk niet te vergeten: de kalkoen

De kalkoen is natuurlijk ook een middelpunt van je tafel. Althans, dat zou het wel moeten zijn, aangezien de kalkoen bij Thanksgiving natuurlijk centraal staat. Nieuwsgierig naar hoe je zo’n kalkoen precies bereidt? Bekijk dan onze kalkoen-recepten.

De 10 allerleukste Thanksgiving decoratie tips in 2022

Pompoenen, pompoenen, pompoenen

Pompoenen zijn altijd een goed idee. Niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. Zo komen je gasten direct in de sfeer als ze bij binnenkomst een leuke verzameling pompoenen zien staan.

De 10 allerleukste Thanksgiving decoratie tips in 2022

Versier je huis met herfstbladeren

Geen echte natuurlijk, maar bijvoorbeeld deze nepperds van bol.com. Leg de bladeren op dienbladen, bij je haard of over de tafel.

Steek kaarsjes aan

Het liefst zoveel mogelijk, maar ook een paar met een heerlijke geur. Een aanrader is bijvoorbeeld de Woodwick Fireside kaars. Deze heerlijke geur ruikt namelijk naar haard. Iets wat perfect past tijdens de herstmaanden (en eigenlijk in ieder seizoen wel).