Er is niets zo lekker als een warme kom soep tijdens de koude herst- en wintermaanden. Deze Pompoen Wortel soep is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en supersnel en makkelijk te maken. Perfect dus, voor als je jezelf niet veel tijd gunt om achter het fornuis te staan.

Zodra je alle ingredienten bij elkaar hebt is er eigenlijk niets ingewikkelds meer aan. Het maken van de Pompoen Wortel soep bestaat dan alleen nog uit hakken, bakken, sudderen en mixen. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken. 🙂

Deze lekkere pompoensoep met wortels is ook ideaal als voorgerecht tijdens Thanksgiving.

Waarom deze Pompoen Wortel soep een aanrader is

  • Deze pompoensoep is makkelijk en leuk om te maken.
  • De soep is het ultieme gerecht tijdens de koude herfst- en wintermaanden.
  • Je kunt de soep af laten koelen en later opnieuw opwarmen. Ideaal wanneer je al eerder wilt beginnen met de voorbereiding van je Thanksgiving diner. Hou je achteraf soep over? Dan kun je dit gerust de volgende dagen nog een keer opwarmen.
  • Dit gerecht is vegetarisch.
  • De soep zit boordevol smaak en gezonde ingrediënten en kruiden. Deze Pompoen Wortel soep heeft zelfs een ontstekingsremmende werking en is dus goed voor je immuunsysteem.

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 750 gram pompoen
  • 750 gram Wortels
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 300 ml Halfvolle kookroom
  • 0,75 theelepel Chillipoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Toppings naar keuze

Instructies
 

  • Hak de ui en knoflook in fijne stukjes.
  • Snij de pompoen en wortel in kleine plakjes en blokjes.
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en fruit 2 tot 3 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de pompoen en wortel toe en kook nog eens 5 minuten. Roer ondertussen af en toe door.
  • Voeg de groentebouillon en de Provençaalse kruiden toe en roer door elkaar. Zet het vuur laag, dek af en laat 25 minuten sudderen.
  • Haal de soep van het vuur. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje chilipoeder toe
  • Verdeel over 6 borden, decoreer met een toef room, wat verse kruiden en zonnebloempitten.

Tips & variaties

  1. Bewaar de soep voor later: soep is geweldig als prep-maaltijd om later opnieuw op te warmen. Het enige wat je hoeft te doen is de soep maken, in bakjes gieten en in te vriezen. Ideaal voor avonden wanneer je bijvoorbeeld even geen zin of tijd hebt om te koken.