De geschiedenis van Thanksgiving gaat terug tot aan 1621, toen een groep Engelse kolonisten (de Plymouth kolonisten), een feest vierden met de lokale Wampanoag stam, waarvan wordt gezegd dat dat de eerste Thanksgiving was. De kolonisten hadden de oogst gedeeld met de stam, waardoor het een feest van dankbaarheid werd. De Thanksgiving-traditie werd vervolgens door de kolonisten van het Noordoosten overgenomen en het werd een jaarlijks terugkerend feest van dankbaarheid. In 1863 werd Thanksgiving een officiële nationale feestdag in de Verenigde Staten. Tegenwoordig wordt Thanksgiving gevierd op de vierde donderdag van november in de Verenigde Staten, Canada en sommige andere landen.

Thanksgiving kalkoen recepten

In de Verenigde Staten heeft Thanksgiving een lange traditie van familiebijeenkomsten, waar mensen samenkomen om te eten, te lachen en te genieten van de gezelligheid. Thanksgiving is ook een tijd om te reflecteren op dankbaarheid voor gezondheid, welzijn en voorspoed. Tijdens Thanksgiving denken we aan degenen die minder geluk hebben en tonen we extra liefde naar onze naasten. Traditionele aspecten van Thanksgiving zijn het koken van kalkoen, het maken van herfstkransen, het spelen van bordspellen en het bekijken van Thanksgiving Day parade.

2. Wanneer wordt Thanksgiving in Nederland gevierd?

Thanksgiving wordt in Amerika en Canada (en sommige andere landen) gevierd op de vierde donderdag van november. Thanksgiving wordt niet formeel gevierd in Nederland. Sommige Nederlanders organiseren echter Thanksgiving-bijeenkomsten met vrienden en familie om de traditie levend te houden. De datum van Thanksgiving in Nederland varieert van jaar tot jaar, maar het valt meestal rond dezelfde tijd als Thanksgiving in de Verenigde Staten, Canada en andere landen, namelijk ook de vierde donderdag van november.

3. Welke gerechten worden geserveerd bij Thanksgiving?

Er zijn veel verschillende gerechten die worden geserveerd bij Thanksgiving. De meest voorkomende zijn kalkoen, aardappelpuree, maïs, jus, kruidenboter, cranberrysaus, geroosterde groenten, pompoen-pannenkoeken, gebakken aardappelen en brood. Er zijn ook veel klassieke desserts, zoals pompoentaart, appeltaart en pecan taart. 

4. Wat zijn de voornaamste Thanksgiving tradities?

De voornaamste Thanksgiving tradities zijn het samenkomen met familie en vrienden, het eten van Thanksgiving-gerechten, het spelen van bordspellen, het kijken naar de Thanksgiving Day parade op televisie en het geven van dankbaarheid. Sommige mensen oefenen ook de traditie van “going around the table”, waar iedereen om de beurt iets zegt waarvoor ze dankbaar zijn.

5. Wat is de beste manier om Thanksgiving te decoreren?

De beste manier om Thanksgiving te decoreren is door herfstkleuren te gebruiken, zoals oranje, geel, bruin en rood. Er zijn veel verschillende decoraties die je kunt gebruiken, zoals herfstbladeren, pompoenen, kastanjes, kurken en herfstbloemen. Hang bijvoorbeeld decoraties in herfstthema aan de muur, zoals kerstboomballen, herfsttakken, dennenappels, kastanjes en meer. Je kunt ook herfstthema-vlaggen aan de voordeur van je huis hangen om een gezellige entree aan je gasten te geven.

6. Wat voor soort geschenken worden meestal gegeven tijdens Thanksgiving?

Geschenken die meestal worden gegeven tijdens Thanksgiving zijn voedsel. Denk aan taarten, koekjes en gebak, chocola, bonbons en fruit. Sommige mensen geven ook kleine cadeaus zoals boeken, kunstwerken of fotolijsten. Je kunt een culinaire geschenkset samenstellen met specerijen, marinades en sauzen, of een geschenkset met theesoorten. Je kunt ook een uniek geschenk geven zoals een kaarsenset, een schaal of mok met een Thanksgiving-thema, een decoratief kussen of een fotolijst met een familiefoto.

7. Wat zijn populaire activiteiten tijdens Thanksgiving?

De meest populaire activiteiten tijdens Thanksgiving zijn eten, kletsen, bordspellen spelen, naar de Thanksgiving Day Parade kijken, een herfstkrans maken, met familie wandelen, koken en bakken, kleding versieren met herfstthema, Thanksgiving-thema-kunst maken, en liefdadigheid tonen.

Geef een potluck-diner

Sommige mensen organiseren ook een potluck-diner of een liefdadigheidsdiner. Een potluck-diner is een maaltijd waar gasten allemaal een gerecht meenemen om te delen met de hele groep. Ieder gerecht wordt samen geserveerd en het maakt niet uit welk gerecht je meeneemt; het idee is dat iedereen een gerecht meebrengt om te delen. Potluck-diners zijn populair omdat het een leuke en goedkope manier is om samen te eten met familie en vrienden.

Organiseer een Turkey Trot

Een andere leuke activiteit tijdens Thanksgiving is het organiseren van een “turkey trot”. Een turkey trot is een 5 kilometer loop, wandeling of fietsrit die wordt georganiseerd ter ere van Thanksgiving. De race is meestal georganiseerd op Thanksgiving Day of de dag ervoor. Deelnemers komen bijeen om samen te lopen, wandelen of fietsen om geld in te zamelen voor liefdadigheidsinstellingen. De race wordt meestal gevolgd door een nazit waar deelnemers hun prestaties kunnen vieren.

De Thanksgiving-scanvenger-hunt

Een Thanksgiving-scavenger-hunt is een activiteit waarbij een groep mensen verschillende items zoekt of verzamelt die gerelateerd zijn aan Thanksgiving. De groep wordt meestal verdeeld in kleinere teams die de items moeten zoeken. De teams kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar specerijen, herfstbladeren, kastanjes, pompoenen of andere items die gerelateerd zijn aan Thanksgiving.

Andere ideeën voor een leuke Thanksgiving

Andere activiteiten voor Thanksgiving:

  • Maak gezamelijk kunst of een puzzel, gerelateerd aan Thanksgiving
  • Voer een Thanksgiving-theaterstuk op
  • Kijk een film met een Thanksgiving-thema,
  • organiseer een Thanksgiving-thema-feest

8. Wat zijn de etiquette regels voor Thanksgiving?

Er zijn verschillende etiquette regels voor Thanksgiving. Ten eerste is het belangrijk om te komen op tijd en om te helpen bij het voorbereiden van de maaltijd. Het is ook belangrijk om respectvol te zijn naar iedereen en om aandachtig te luisteren naar het gesprek. Het is ook belangrijk om te bedanken voor de maaltijd, een liefdadigheidsactie te doen, iedereen te laten weten hoe dankbaar je bent voor hun aanwezigheid en iedereen met respect te behandelen.

9. Wat hebben Black Friday en Thanksgiving met elkaar te maken?

Black Friday is de dag na Thanksgiving, die vaak wordt beschouwd als het begin van de kerstinkopen. Veel winkels bieden grote kortingen op hun producten om shoppers aan te moedigen om te winkelen. Black Friday is ook een populaire dag voor online shoppen, omdat veel winkels speciale deals aanbieden. Hoewel de dag niets met Thanksgiving te maken heeft, is het de dag na Thanksgiving, waardoor veel mensen de twee feestdagen met elkaar verbinden.

10. Wanneer is Thanksgiving de afgelopen jaren gevierd?

Jaar | Verenigde Staten | Canada

—-|——————|——–

2020 | 26 november | 12 oktober
2019 | 28 november | 14 oktober
2018 | 22 november | 8 oktober
2017 | 23 november | 9 oktober
2016 | 24 november | 10 oktober
2015 | 26 november | 12 oktober
2014 | 27 november | 13 oktober
2013 | 28 november | 14 oktober
2012 | 22 november | 8 oktober
2011 | 24 november | 10 oktober

Kortom

Thanksgiving is een jaarlijkse feestdag die wordt gevierd op de vierde donderdag van november in de Verenigde Staten, Canada en sommige andere landen. Het is een tijd om bijeen te komen met familie en vrienden, een Thanksgiving-maaltijd te eten, bordspellen te spelen, de Thanksgiving Day parade op televisie te bekijken, dankbaarheid te tonen en liefdadigheid te laten zien. Er zijn veel verschillende gerechten die worden geserveerd bij Thanksgiving en er zijn veel verschillende geschenken die je kunt geven. Er zijn ook veel activiteiten en etiquette regels die je kunt volgen om Thanksgiving een unieke en plezierige ervaring te maken.